Magunkról   Aktualitások   Cikkek   Referenciák   Kapcsolat
Ami a kézírás mögött van
Mit akarnak elrejteni ilyenkor? Általában semmi konkrét dolgot, hiszen mindenki értelemszerűen ragaszkodik a tényekhez a kísérőlevélben,...
legfeljebb egy kicsit átszínezi, jobban domborítja a domboríthatót. A félénkebbek viszont még a stabilan beigazolható képességeikkel is óvatosak, kevesebbet vállalnak már előre a lehetségesnél. Vannak olyan tulajdonságaink, amelyekről mi magunk nem feltétlenül alkotunk tiszta képet, sőt! A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél gyérebből van valaki elengedve „jó tulajdonságokkal”, annál erősebb a fedés, annál rosszabb az önkritika, önértékelés. A jó tulajdonságok azért kerültek idézőjelbe, mert ezek megítélése rendkívül helyzetfüggő. Régi sztereotípia, hogy békeidőben nincs dolga a harcosnak, vagyis vannak figyelemre méltó, díjazott képességek, amelyeknek egy adott helyzetben, szituációban kevésbé tudjuk hasznát venni. Ugye a kreativitás ma már olyan varázsszó, amelyet nagyon sok felvételnél alkalmaznak, és a jelöltek sem hagyják ki soha az önjellemzésükből. Pedig egy olyan cég, ahol csak kreatívok vannak, hamar a saját dugájába dől, mert kell olyan is, aki nem egyéni szempontok, intuíciók szerint működik, hanem szépen sorba rakja, iktatja az iratokat, megszámolja, amit kell, és legfeljebb akkor csillan meg a kreativitása, ha virágot rendez a vázában az asztalára.

Nyilván az is feltűnt, hogy több ember írását látják. Ha számítógépen kerül önök elé, akkor sohasem tudják meg, hiszen lefedődnek az egyéni jegyek pedig ezekre van a legnagyobb szükség, ha igazán jól akarunk helyezkedni az életben. A grafológiát érték már olyan vádak, hogy „miatta” bocsátottak el embereket. Ez természetesen így nem igaz. A grafológia csak a meglévő tulajdonságokat fogalmazza meg, nem vesz el, és nem tesz hozzá, felróni neki legfeljebb azt lehet, hogy ezekkel a tulajdonságokkal, képességekkel szembesítette a munkáltatót és munkavállalót. Nem kell anyagkönyvelőnek alkalmazni azt, aki alkalmasabb túravezetőnek, idegenvezetőnek, nem kell előadásokra kényszeríteni azt, akinek három ember láttán is elakad a hangja.

Bevallva, vagy anélkül, szinte mindenkivel előfordult olyan helyzet, hogy döntenie kellett, és semmilyen ezt segítő információval nem rendelkezett. Ösztönből mondott igen, vagy nemet, amely aztán szerencsésnek, vagy teljes kudarcnak bizonyult. A grafológia segítségével igen pontosan megállapítható, hogy érdemes e a sugallatainkra hallgatunk, vagy ösztönkapacitásunk olyan, hogy inkább mérnünk kell kilóra, centire.

A sok éves működés tapasztalata azt mutatja, hogy a tulajdonságok, képességek, készségek valami csodálatos etalon alapján igen igazságosan vannak elosztva az emberekben. Matematikailag úgy is mondhatnám, hogy az adott halmaz összege mindig 100 %, csak az összetétel változó. Nincs tehát mitől félnünk a szembesítés miatt, nem „veszíthetünk”. Legfeljebb pályamódosítást kell hamarabb végrehajtanunk, kevesebb veszteséggel. Ha valaki éveket szán arra, hogy állatorvos legyen, az szép. El is tud helyezkedni, megnyitja a praxist, aztán kiderül, hogy az állatokat nem csak simogatni kell, hanem szúrni, vágni, gyötörni beavatkozásokkal a gyógyulásuk érdekében. Nyilvánvalóvá válik, hogy tévhitben ringatózott az egyetemen, amikor azt hitte, hogy ezeket a „véres” beavatkozásokat meg tudja szokni. Harminc évesen ott áll a megvalósult álommal, ami a mindennapokban már egyáltalán nem rózsaszínű.

Számos ilyen tévedést ismer mindenki, ahol az erre a posztra alkalmatlan frusztrálja önmagát és környezetét, nem is sejtvén, hogy talán csak 200 méterre van az a munkahely, ahol kibontakozhatna, boldog lehetne.
A felelősen gondolkodó szülők egyre nagyobb számban ismerik fel a döntés súlyát és hozzák el gyermekeik füzeteit a grafológushoz. A merre tovább kérdése nem csupán a tanulmányi eredmény által meghatározott. Amerikai felmérés alapján 100 önerőből milliomossá lett emberből egyet sem találtak, aki kitűnő iskolai bizonyítvánnyal dicsekedett volna, egyszerűen csak jókor indult jó irányba.

A korai döntéseknek tétje van, ezért minden lehetséges eszközt meg kell találni ennek megsegítésére. Ha már megkérdezi orvosát, gyógyszerészét, tanácsadóját, ne felejtse ki grafológusát sem.

Heltmanné Mudri Zsuzsanna
igazságügyi grafológus szakértőElső Előző 1 Következő Utolsó
Tekintse meg képes bemutatónkat!
Üdvözöljük Honlapunkon
A Duktus ’94 Kézíráselemző és Szolgáltató Kft. 1994 óta működő, akkreditált felnőttképzéssel és tanácsadással foglalkozó intézmény.
Tanfolyamaink speciális területeket érintenek, melyek az aláírás és okmányazonosítás, valamint a grafológia témakörével foglalkoznak.
Tréningek széles választékát kínáljuk a hatékony szervezetfejlesztés, emberi erőforrás- és személyiségfejlesztés érdekében.

Tanácsadásunk fő profilja a HR tevékenység támogatása, vezető-és munkaerő kiválasztás, kompetenciavizsgálat, munkaköri alkalmasság megállapítása grafológiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával. Konferenciákon, rendezvényeken ismeretterjesztő előadásokat tartunk, gyorselemzéseket végzünk, kihelyezett grafológiai tanácsadással segítjük a pályázati előszűrést.
Pályakezdők, pályamódosítók részére pályaorientációs grafológiai és pszichológiai tanácsadással nyújtunk segítséget a megfelelő munkaterület kiválasztásában.

Cégünk számára elsődleges ügyfeleink elégedettsége, az igényes és magas minőségű szolgáltatás.
Ismerje meg szolgáltatásainkat
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, képzéseinkről
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél:
Feliratkozás / Leiratkozás
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0596-04
2008 Minden jog fennartva Duktus Kft.
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System