Magunkról   Aktualitások   Cikkek   Referenciák   Kapcsolat
Vágj bele!
Miben segíthet a grafológiai vizsgálat?
Vágj bele!

Sok fiatal végzőssel találkoztam mostanában, kezében a várva várt diplomával, de nem hallottam egyiküktől sem a megkönnyebbült sóhajt: „Na ezt is megcsináltam.” Inkább a szorongás, a kételkedés, a munkanélküliségtől való félelem redőzi be a homlokokat.
A legtöbb szülő nagy álma, majd megnyugvása, ha a diploma a gyerek kezében van, akkor ő már megtette a kötelességét.  
Az első igazi nagy próbatételen, a diploma megszerzésén túl vagytok. Ez nem kis dolog, a tanulás kemény munka. Bizonyítottátok, hogy tudtok dolgozni, nem is akárhogyan. Nincs min aggódni, csak elszántság, kitartás és türelem kell a továbbiakban.

A pályakezdő diplomások munkanélküliségéről, álláskeresési nehézségeiről hallani mindenfelől. Csoda hát, ha ennyi az elkeseredett, bátortalan fiatal? Való igaz, hogy nem könnyű elhelyezkedni, megfelelő állást találni, de nem lehetetlen.

Mivel érdemes elkezdeni?

A legelső lépés mielőtt bármilyen állásajánlatot elolvasol, hogy meg kell keresned és meg kell határoznod azt, hogy mivel szeretnél foglalkozni, mit szeretnél csinálni.
Javaslom, hogy nézd meg a neten Steve Jobs-nak a Stanford egyetemen 2005-ben a végzősöknek tartott avatási beszédét. Páratlan kreativitása és fékezhetetlen lelkesedése révén számos területen az ő nevéhez fűződő korszakalkotó dolgokat hozott létre (pl. az iPod, az iPhone, vagy az iPad). A beszédéből idézek néhány gondolatot, melyet érdemes megszívlelni.
„A munkád az életed nagy részét kitölti, s csak úgy lehetsz vele elégedett, ha tudod, hogy amit csinálsz, az nagyszerű. Csak úgy tudsz nagyszerű munkát végezni, ha szereted azt, amit csinálsz. Ha nem találtál még rá, keress tovább és ne állapodj meg! A szíved majd mutatja, ha megtalálta, amit keresel. Szóval keress és ne állapodj meg!”
Steve Jobs az Apple-vezér nemcsak szavakkal dobálózott, az élete a példa rá, hogy hová jutott el a mindig újrakezdésre kész hozzáállásával. Nem szerzett diplomát, cége mégis egy kétszemélyes, garázsból induló cégből pár év alatt egy 2 milliárd USD-s, 4000 alkalmazottat foglalkoztató céggé nőtte ki magát. (megj. 2011-ben az árbevételük 108 milliárd dollár volt, és több mint 60000 embert alkalmaztak)
Van, aki már egészen korán, a gimnázium éveiben vagy még előbb tudja, hogy mivel szeretne foglalkozni, ez a ritkábbik eset. A legtöbben csak sejtik, hogy milyen munkával lennének elégedettek, milyen feladat tenné őket sikeressé, boldoggá. Belejátszik a képbe az is, hogy azért nem árt olyan munkát találni, amiből meg is lehet élni, amire ma szükség van. Nem is annyira egyszerű ez a feladat.

Van segítség


Ha a szíved és a megérzéseid nem igazítanak útba, vagy hallgatnak, számos segítséget lehet igénybe venni. Nagyon sok felsőoktatási intézmény rendez állásbörzéket, amelyek mindegyikén az állásokat kínáló cégek mellett számos tanácsadó cég nyújt ingyenes segítséget a pályakezdőknek. Próbainterjúk, CV tanácsadás magyar és idegen nyelven, karrier tanácsadás, grafológiai gyorselemzés, tesztek, különböző tréningek adnak
lehetőséget arra, hogy felmérjük képességeinket, várható szereplésünket, amikor a pályázat beadásakor éles helyzetbe kerülünk. Nagyon fontos, hogy elfogulatlan tükröt tartsunk magunk elé, amely megmutatja azt, amit ilyenkor látni kell.

Első Előző 1 2 3 Következő Utolsó
Tekintse meg képes bemutatónkat!
Üdvözöljük Honlapunkon
A Duktus ’94 Kézíráselemző és Szolgáltató Kft. 1994 óta működő, akkreditált felnőttképzéssel és tanácsadással foglalkozó intézmény.
Tanfolyamaink speciális területeket érintenek, melyek az aláírás és okmányazonosítás, valamint a grafológia témakörével foglalkoznak.
Tréningek széles választékát kínáljuk a hatékony szervezetfejlesztés, emberi erőforrás- és személyiségfejlesztés érdekében.

Tanácsadásunk fő profilja a HR tevékenység támogatása, vezető-és munkaerő kiválasztás, kompetenciavizsgálat, munkaköri alkalmasság megállapítása grafológiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával. Konferenciákon, rendezvényeken ismeretterjesztő előadásokat tartunk, gyorselemzéseket végzünk, kihelyezett grafológiai tanácsadással segítjük a pályázati előszűrést.
Pályakezdők, pályamódosítók részére pályaorientációs grafológiai és pszichológiai tanácsadással nyújtunk segítséget a megfelelő munkaterület kiválasztásában.

Cégünk számára elsődleges ügyfeleink elégedettsége, az igényes és magas minőségű szolgáltatás.
Ismerje meg szolgáltatásainkat
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, képzéseinkről
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél:
Feliratkozás / Leiratkozás
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0596-04
2008 Minden jog fennartva Duktus Kft.
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System