Magunkról   Aktualitások   Cikkek   Referenciák   Kapcsolat
helyen vagyok?
Sokan elbizonytalanodnak, hogy jó szakmát választottak-e, jó irányba haladnak, mi van még bennük. A grafológia segítségével könnyebb ezekre a kérdésekre választ találni, a helyes döntést meghozni.
Jó helyen vagyok?

Döntések sorozata
Az ember nap mint nap számtalan döntést hoz, általában nem nagy jelentőségűeket, legalábbis, nem olyat, amely jelentős változást hozna az ember életébe. Már az ébredéskor döntenünk kell, hogy felkelünk az óra csörgésére azonnal vagy még átfordulunk a másik oldalunkra egy kicsit szunyókálni. Ha úgy döntünk, hogy felkelünk, el kell döntenünk, hogy először reggelizünk vagy tusolunk, és ez így megy egészen késő estig, amíg le nem fekszünk. Szerencsére nagy horderejű döntéseket, amely az életünket, a jövőnket befolyásolja nem kell mindennap hoznunk. Ilyen fontos döntés például a pályaválasztás. A pályaválasztás kérdése többször is felmerülhet az ember életében. Először az általános iskola végén, de különösen a középiskola befejezéskor kell meghozni a döntést. Továbbtanulás vagy munka? Továbbtanulás esetén, merre, milyen szakirány legyen a választás? A diploma megszerzése után újabb döntéseket kell meghozni: további tanulás vagy munka. Aki a továbbtanulást választja, a kérdés: a doktori vagy egy másoddiploma megszerzése legyen a cél? Ha a munkába állás mellett dönt, akkor merre, milyen területen, milyen munkakörben, pozícióban, itthon vagy külföldön, kis cégnél vagy multi cégnél…, végelláthatatlan a kérdések sora. Vegyük észre azt is, hogy a választási lehetőségek számtalan alternatívát kínálnak. Valóban nem könnyű ezeket a döntéseket meghozni, de a pályaválasztás, pályaorientáció kérdésében számos információ, segítség áll a fiatalok, a pályakezdők segítségére.
Minél kevesebb információval rendelkezik egy pályaválasztó, annál nagyobb valószínűsége, hogy a választása ad hoc jellegű, véletlenszerű lesz. Sokan esnek abba a hibába, hogy az aktuálisan népszerű, divatszakmákat választják, de olyan is van, aki idő, anyagi vagy egyéb ok miatti kényszer hatására választ pályát.

Ilyen is van
Egyik ismerősöm legutóbbi találkozásunkkor örömmel mesélte, hogy végre abbahagyta és felszámolta fogorvosi praxisát. Dániában él több mint 30 éve, már csak két éve van a nyugdíjig, de már nagyon elege lett abból, hogy egész nap csak a paciensek kitátott szájában matat. Inkább taxizik a nyugdíjig, mert vezetni nagyon szeret. Elképedve hallgattam, hogy lehet egy ilyen anyagilag és erkölcsileg megbecsült, nagypresztízsű szakmát nem szeretni, ott hagyni és helyette „sofőrnek” elmenni. Elmondta, hogy fiatal korában nagyon szeretett festegetni, szobrászkodni, rajzolni, de aztán a biztos jövő reményében inkább a fogorvosi pályát választotta. Igazán sosem szerette, de nem volt mersze váltani. Most viszont azt csinálja, amit mindig is szeretett, autózik, festeget, szobrászkodik. Próbálja bepótolni, ami az elmúlt 30 év alatt kimaradt az életéből.
Ugye ez a történet senkinek nem mintaértékű! Bizonyára meg volt az anyagi biztonsága, ami a pályán marasztalta, de hol maradt az önmegvalósítás, a „flow-élmény”, hol maradt az öröm a jól elvégzett munka után? 30 év, egy emberöltő, döbbenet!
Hogyan lehet ezt elkerülni? Fontos, hogy a pályaválasztáskor megfelelő ismeretekkel rendelkezzen a diák a választott szakmáról, a munkaerőpiacról és nem utolsó sorban önmagáról. A megfelelő önismeret, a képességek ismerete nagyon fontos, ahhoz, hogy a legmegfelelőbb pályát válasszuk. Számos pályaorientációval foglalkozó szakember áll rendelkezésre, hogy a döntést megkönnyítse. Ebben nyújthat segítséget például a grafológus tanácsadó.

Milyen segítséget nyújthat a grafológus?
A grafológus a kézírás alapján tanácsot, útbaigazítást ad: hogy mi az az irány, munkaterület, amelyben a leginkább elégedett, sikeres lehetsz, milyen készségekkel, képességekkel rendelkezel, mik az erősségeid, milyen irányban érdemes fejleszteni magad. Hogyan viszonyulsz embertársaidhoz, milyen a kapcsolatteremtésed, tudsz-e jól csapatban dolgozni. Milyen vezető válna belőled a későbbiekben, milyen a küzdőszellemed, a kitartásod, önbizalmad, melyek a legfőbb motivációd és még számtalan fontos kérdésre kaphatsz választ.

Első Előző 1 2 3 Következő Utolsó
Tekintse meg képes bemutatónkat!
Üdvözöljük Honlapunkon
A Duktus ’94 Kézíráselemző és Szolgáltató Kft. 1994 óta működő, akkreditált felnőttképzéssel és tanácsadással foglalkozó intézmény.
Tanfolyamaink speciális területeket érintenek, melyek az aláírás és okmányazonosítás, valamint a grafológia témakörével foglalkoznak.
Tréningek széles választékát kínáljuk a hatékony szervezetfejlesztés, emberi erőforrás- és személyiségfejlesztés érdekében.

Tanácsadásunk fő profilja a HR tevékenység támogatása, vezető-és munkaerő kiválasztás, kompetenciavizsgálat, munkaköri alkalmasság megállapítása grafológiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával. Konferenciákon, rendezvényeken ismeretterjesztő előadásokat tartunk, gyorselemzéseket végzünk, kihelyezett grafológiai tanácsadással segítjük a pályázati előszűrést.
Pályakezdők, pályamódosítók részére pályaorientációs grafológiai és pszichológiai tanácsadással nyújtunk segítséget a megfelelő munkaterület kiválasztásában.

Cégünk számára elsődleges ügyfeleink elégedettsége, az igényes és magas minőségű szolgáltatás.
Ismerje meg szolgáltatásainkat
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, képzéseinkről
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél:
Feliratkozás / Leiratkozás
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0596-04
2008 Minden jog fennartva Duktus Kft.
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System