Magunkról   Aktualitások   Cikkek   Referenciák   Kapcsolat
Menni vagy nem menni: az itt a kérdés.
Külföldre menni vagy itthon munkát vállalni - ezen törik a fejüket a végzős fiatalok. Mi a jó választás? Körbejártuk egy kicsit ezt a témát.
Menni vagy nem menni: az itt a kérdés.

Ahogy Hamlet a monológjában felteszi a hasonló hangzású és horderejű kérdést, ugyanúgy sok fiatalnak is megfordul a fejében ez a kérdés: külföldre menni vagy nem menni.
Friss diplomával a kezetekben az álláslehetőségek közötti keresgélések során óhatatlanul beleakadtok olyan ajánlatokba, amelyek külföldi álláslehetőségeket kínálnak. A kínálati palettán a sokkal jobb fizetés, szakmai kihívás és fejlődés, egy nemzetközi cég hírneve igen csábító tud lenni. A külföldi munkavállalásnak másik haszna, hogy szakmai és kulturális tapasztalatot, rengeteg új élményt, biztos nyelvtudást lehet vele szerezni. Alkalmas még a külföldi távollét arra is, hogy jobban megismerjük és kiaknázzuk képességeinket, erőinket, bizonyíthatjuk vele önállóságunkat, felnőtté válásunkat. Pár év múlva hazatérve pedig a cégek számára igen vonzóvá válik az olyan diplomás, aki külföldi tapasztattal rendelkezik. Az biztos, hogy elmenni nagy kihívást jelent és bátor elhatározást kíván.
A másik oldalon ott a biztos háttér, az eddigi megszokott életünk, életterünk. Itt van a család, a barátok. Minden, amit ismerünk; szeretünk vagy nem szeretünk - itthon vagyunk. Igaz, munkalehetőség és pénzügyi ajánlat tekintetében az itthoni piac a legtöbb esetben nem veszi fel a versenyt a külföldi állásajánlatokkal, de ezzel szemben nem is kíván akkora áldozatot, életmódbéli változtatást.
A fent leírtak mindkét esetre vonatkozóan csupán egyoldalú észérvek, sok minden más is alapul szolgálhat egyik vagy másik út választása mellett. Nincs szándékomban sem az egyik, sem a másik lehetőség választását sugallani senkinek sem. Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie.

Sikersztorik

A közelmúltban az egyik rádiócsatornán hallottam, hogy ma minden ötödik végzős fiatal azt tervezi, hogy külföldre megy dolgozni. Ijesztő ez a szám! Egyre növekszik az országunkból elvándorlók száma és tágul a képzettségbeli és kor szerinti összetétele. Már szinte úgy érzi az ember, hogy az a trendi, ha valaki megszerzi a diplomáját és azonnal elvándorol valamelyik nyugati országba. Nem is csoda, hiszen számos médiumban találkozhatunk erre vonatkozó meghökkentő statisztikai adatokkal, az agyelszívás problémájával, sikersztorik tömkelegével. Szinte mindenki ismeretségi körében jó számmal akadnak olyanok, akik elvándoroltak az országból.
De miről is szólnak ezek a sikersztorik?
Az egyik fajta történet, amikor jól kvalifikált diplomások, szakemberek mennek ki olyan külföldi munkahelyekre, ahol előkészített szakmai és környezeti körülmények várják őket, mert azon a szakterületen hiányt pótolnak. A bevállalósabbak úgy is megpróbálják, hogy kint keresnek munkahelyet, ott járják végig a cégeket és kínálják fel szakértelmüket. Ehhez azonban biztos nyelvtudás és bizonyos anyagi háttér szükséges, amíg megtalálják egymást a munkaadó és munkavállaló. Ezek valóban sikertörténetek. Azonban nem mindenkinek sikerül a saját szakmájában, a képzettségének megfelelő állásban dolgozni egy idegen országban.

Első Előző 1 2 3 Következő Utolsó
Tekintse meg képes bemutatónkat!
Üdvözöljük Honlapunkon
A Duktus ’94 Kézíráselemző és Szolgáltató Kft. 1994 óta működő, akkreditált felnőttképzéssel és tanácsadással foglalkozó intézmény.
Tanfolyamaink speciális területeket érintenek, melyek az aláírás és okmányazonosítás, valamint a grafológia témakörével foglalkoznak.
Tréningek széles választékát kínáljuk a hatékony szervezetfejlesztés, emberi erőforrás- és személyiségfejlesztés érdekében.

Tanácsadásunk fő profilja a HR tevékenység támogatása, vezető-és munkaerő kiválasztás, kompetenciavizsgálat, munkaköri alkalmasság megállapítása grafológiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával. Konferenciákon, rendezvényeken ismeretterjesztő előadásokat tartunk, gyorselemzéseket végzünk, kihelyezett grafológiai tanácsadással segítjük a pályázati előszűrést.
Pályakezdők, pályamódosítók részére pályaorientációs grafológiai és pszichológiai tanácsadással nyújtunk segítséget a megfelelő munkaterület kiválasztásában.

Cégünk számára elsődleges ügyfeleink elégedettsége, az igényes és magas minőségű szolgáltatás.
Ismerje meg szolgáltatásainkat
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, képzéseinkről
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél:
Feliratkozás / Leiratkozás
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0596-04
2008 Minden jog fennartva Duktus Kft.
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System