Magunkról   Aktualitások   Cikkek   Referenciák   Kapcsolat
Segít a grafológia
Írj egy oldalt és ismerd meg önmagad!
Segít a grafológia
Írj egy oldalt, és ismerd meg önmagad!


A kézírás személyiségünk hiteles lenyomata, amelyből a grafológus fel tudja tárni az író személy tulajdonságait, látható és rejtett képességeit, genetikus és szerzett adottságait, erőkészletét, viselkedését, tudatos és tudattalan működését, érzelmeit, motivációit,
vágyait. A pillanatnyi idegállapot, hangulat, a fáradtság, de az alkohol- és a drogfogyasztás, valamint az esetleges pszichés betegségek is nyomot hagynak a kézírásban.

Valóban ismered magad?
A megfelelő pályaválasztás és a későbbi sikeres karrierút egyik alapfeltétele a reális önismeret. Tisztában kell lenned a legfontosabb személyiségjellemzőiddel ahhoz, hogy olyan munkát találj, ahol a leghatékonyabban tudod a képességeidet kamatoztatni. A
munkakeresés során fontos, hogy ismerd képességeidet, erősségeidet, de hasznodra válhat az is, ha ismered a gyengébben működő vagy fejlesztésre szoruló személyiségterületeidet is.

„Húsz éve foglalkozom pályaválasztási tanácsadással és tapasztalatom, hogy sok fiatal nem a személyes érdeklődése, képességei alapján keresi meg azt a munkát, ahol kiteljesedhetne, hanem divatszakmák, könnyebb bejutási, elhelyezkedési szempontok
irányítják őket egy-egy pályára – a mai kiélezett versenyben talán érthető módon. Azonban sokuk nincs is tisztában a valódi adottságaival, erősségeivel, vagy ha ismerik is őket, nem tartják fontosnak azokat.”- világít rá Hajnácsné Fábián Éva grafológus, a
Duktus ’94 Kézíráselemző Kft. ügyvezető igazgatója.

Miben segíthet a grafológus?
Tükröt tart a reális kép megismeréséhez. A kézírásod alapján tanácsot, útbaigazítást ad: hogy mi az az irány, munkaterület, melyben a leginkább elégedett, sikeres lehetsz, milyen készségekkel, képességekkel rendelkezel, mik az erősségeid, milyen irányban érdemes fejleszteni magad. Hogyan viszonyulsz embertársaidhoz, milyen a kapcsolatteremtésed, tudsz-e jól csapatban dolgozni. Milyen vezető válna belőled a későbbiekben, milyen a küzdőszellemed, a kitartásod, önbizalmad, melyek a legfőbb motivációid - és még számtalan fontos kérdésre kaphatsz választ.

5 +1 tanács a grafológustól motivációs levél írásához

1. Írj természetesen, a megszokott módon és tempódban!
2. Ne próbálj gyöngybetűket formálni, de azért olvasható legyen az írásod!
3. Soha ne használj sorvezetőt, vonalas, vagy kockás papírt!
4. Tagold a mondanivalódat értelemszerűen!
5. A megszokott aláírásoddal írd alá a levelet, nem baj, ha nem „miniszteri”, sőt!

+1 jó tanács: Soha ne írj le valótlant magadról!

„Küldje el kézzel írt önéletrajzát és motivációs levelét…”
Jó, ha tudod: ha egy vállalat a kézírásod alapján grafológiai elemzést is igénybe akar venni, azt a beleegyezésed nélkül nem teheti meg. Az elkészült grafológiai szakvéleménybe betekintést kérhetsz. A grafológust és a vállalatot egyaránt titoktartási kötelezettség terheli a rólad készült grafológiai vizsgálattal kapcsolatban, amelyet törvény is biztosít.

Hajnácsné Fábián Éva
grafológus szakértő
Első Előző 1 Következő Utolsó
Tekintse meg képes bemutatónkat!
Üdvözöljük Honlapunkon
A Duktus ’94 Kézíráselemző és Szolgáltató Kft. 1994 óta működő, akkreditált felnőttképzéssel és tanácsadással foglalkozó intézmény.
Tanfolyamaink speciális területeket érintenek, melyek az aláírás és okmányazonosítás, valamint a grafológia témakörével foglalkoznak.
Tréningek széles választékát kínáljuk a hatékony szervezetfejlesztés, emberi erőforrás- és személyiségfejlesztés érdekében.

Tanácsadásunk fő profilja a HR tevékenység támogatása, vezető-és munkaerő kiválasztás, kompetenciavizsgálat, munkaköri alkalmasság megállapítása grafológiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával. Konferenciákon, rendezvényeken ismeretterjesztő előadásokat tartunk, gyorselemzéseket végzünk, kihelyezett grafológiai tanácsadással segítjük a pályázati előszűrést.
Pályakezdők, pályamódosítók részére pályaorientációs grafológiai és pszichológiai tanácsadással nyújtunk segítséget a megfelelő munkaterület kiválasztásában.

Cégünk számára elsődleges ügyfeleink elégedettsége, az igényes és magas minőségű szolgáltatás.
Ismerje meg szolgáltatásainkat
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, képzéseinkről
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél:
Feliratkozás / Leiratkozás
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0596-04
2008 Minden jog fennartva Duktus Kft.
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System