Magunkról   Aktualitások   Cikkek   Referenciák   Kapcsolat
Kompetencia vizsgálat
A kompetenciavizsgálatot cégvezetőknek, HR menedzsereknek ajánljuk, akik a munkatársak kiválasztási folyamatát szeretnék megkönnyíteni vagy az aktuálisan alkalmazott kiválasztási módszerüket kiegészíteni.

A grafológiai kompetenciavizsgálat alkalmazható az újonnan belépő dolgozóknál meghatározott munkaköri elvárások, alkalmasság megállapítására, a már alkalmazásban lévő dolgozók képességei, kompetenciái meglétének vizsgálatára, valamint olyan a munkakörök esetében, ahol fontos a szakmai tudáson kívül a munkatársak, vezetők személyiségének feltérképezése.

A vizsgálat hasznos információkat nyújt a kiválasztás folyamatában, az új munkatárs már meglévő csoportba illesztésekor, a képzések, átképzések irányának, szükségességének meghatározásánál, a karriertervezési feladatoknál, a teljesítmény-értékeléskor, valamint a különböző motivációs eszközök kidolgozásánál. Alkalmazásával feltérképezhető a vállalat teljes emberi erőforrás állománya.


A kompetenciavizsgálatot az alábbi területeken javasoljuk igénybe venni:
  • új munkatárs kiválasztása,                                               
  • szakmai kompetenciák pontos feltérképezése,
  • meglévő munkatárs új munkaterületre való alkalmazása,  
  • az új munkatárs már meglévő csoportba illesztése,
  • differenciált motivációs eszközök kialakítása,
  • munkatársak képzési, továbbképzési irányának meghatározása,
  • karriertervezési, vezető utánpótlási program részeként,
  • egyéb, más kiválasztási eszközök, módszerek támogatása,
  • belső adatbank kialakítása.

A vizsgálatot célszerű két-három évente megismételni, a módszer a személyiségben beálló változásokat, fejlődéseket, hanyatlásokat, újabb készségek kifejlődését is képes mérni.

A grafológiai kompetenciavizsgálat előnye, hogy kevésbé időigényes, mint más személyiségvizsgálati módszerek, mivel nem szükséges a vizsgálatba bevont személyt a termelésből kivonni, ezáltal kevesebb anyagi ráfordítással nyújt információkat a vállalati menedzsmentnek

Első Előző 1 Következő Utolsó
Üdvözöljük Honlapunkon
A Duktus ’94 Kézíráselemző és Szolgáltató Kft. 1994 óta működő, akkreditált felnőttképzéssel és tanácsadással foglalkozó intézmény.
Tanfolyamaink speciális területeket érintenek, melyek az aláírás és okmányazonosítás, valamint a grafológia témakörével foglalkoznak.
Tréningek széles választékát kínáljuk a hatékony szervezetfejlesztés, emberi erőforrás- és személyiségfejlesztés érdekében.

Tanácsadásunk fő profilja a HR tevékenység támogatása, vezető-és munkaerő kiválasztás, kompetenciavizsgálat, munkaköri alkalmasság megállapítása grafológiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával. Konferenciákon, rendezvényeken ismeretterjesztő előadásokat tartunk, gyorselemzéseket végzünk, kihelyezett grafológiai tanácsadással segítjük a pályázati előszűrést.
Pályakezdők, pályamódosítók részére pályaorientációs grafológiai és pszichológiai tanácsadással nyújtunk segítséget a megfelelő munkaterület kiválasztásában.

Cégünk számára elsődleges ügyfeleink elégedettsége, az igényes és magas minőségű szolgáltatás.
Ismerje meg szolgáltatásainkat
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, képzéseinkről
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél:
Feliratkozás / Leiratkozás
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0596-04
2008 Minden jog fennartva Duktus Kft.
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System